Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні створили курс для жінок, які хочуть працювати трактористками

Він виник у відповідь на запит місцевих роботодавців

Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки уряду Данії започаткувала навчальну програму для групи жінок, які прагнуть отримати професію трактористки-машиністки сільськогосподарського виробництва.

Курс проводять у Миколаївській області, він виник у відповідь на запит місцевих роботодавців. Ініціатива об’єднала зацікавлених роботодавців і викладачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Зазначають, що нині є великий попит на трактористів, але підготовлених кадрів не вистачає, оскільки багато працівників сільського господарства стали на захист держави. 

До курсу долучилися вісім жінок родом зі Снігурівки. Вони попередньо пройшли співбесіду з майбутнім роботодавцем ТОВ «АГРОФʼЮЖН». Практична частина навчання відбуватиметься на їхній території. Крім того, ТОВ «АГРОФʼЮЖН» надасть необхідне обладнання й пальне. Курс триватиме шість місяців, наприкінці учасниці отримають сертифікат і посвідчення водія категорії А1.

Під час повномасштабної війни в Україні жінки дедалі частіше обіймають посади, на які раніше влаштовувалися чоловіки. Через мобілізацію виникають труднощі з укомплектуванням вакансій за професіями, на які традиційно більше працевлаштовувалися чоловіки. Це будівельники, електрогазозварники, слюсарі, електромонтери, водії тощо.

Тому українські підприємства дедалі частіше залучають жінок до роботи на «чоловічих» посадах.

Читайте наше інтерв’ю з трактористкою Аліною Швець про те, як вона зацікавилася професією трактористки, чим вона наповнює її та виснажує, на які труднощі натрапляє дівчина й чому згуртованість дуже важлива, коли ти працюєш у полі.

Фото: Дмитро Сазонов / UNDP в Україні

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.