Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГубернаторка штату Аризона скасувала закон, який майже повністю забороняв аборти

Його ухвалили минулого місяця

Губернаторка американського штату Аризона, демократка Кеті Гоббс, скасувала закон 160-річної давнини, який майже повністю забороняв аборти. У квітні 2024 року його відновив Верховний Суд штату. Про це пише Associated Press.

Губернаторка засудила цей закон, який «ухвалили 27 чоловіків ще до того, як Аризона стала штатом, а жінки навіть не мали права голосу». Гоббс каже, що цей крок лише початок боротьби за захист репродуктивного здоров’я в Аризоні.

Скасування закону 1864 року набуде чинності через 90 днів після закінчення законодавчої сесії. Це зазвичай відбувається в червні-липні. Тоді у штаті знову стане чинним закон 2002 року, який дозволяє аборти до 15 тижнів вагітності.

Більше про закон

У квітні Верховний суд Аризони постановив, що штат може відновити майже повну заборону на аборти, яка діяла 160 років тому. У суді заявили, що закон 1864 року тепер можна застосовувати, оскільки не існує жодного захисту процедури аборту на федеральному рівні або на рівні штату.

Закон 1864 року, який ухвалили ще до того, як Аризона стала штатом, передбачає покарання за аборт від двох до пʼяти років ув’язнення. Перервати вагітність можна, лише коли життя матері перебуває під загрозою. Закон не має винятків для випадків вагітності, яка настала внаслідок зґвалтування чи інцесту.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.