Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Марш Жінок» запускає гарячу лінію психологічної підтримки для військовослужбовиць

Фахівчині допомагатимуть впоратися з погіршенням ментального здоров’я

Феміністична громадська ініціатива «Марш Жінок» запускає гарячу лінію психологічної підтримки для військовослужбовиць.

Понад два роки тому «Марш Жінок» запустила лінію психологічної допомоги для жінок, які потребують підтримки. За цей час психологині надали понад шість тисяч консультацій жінкам, зокрема військовослужбовицям.

Тепер ініціатива окремо запускає службу психологічної підтримки для жінок, які нині служать у війську. На гарячій лінії служби чергують дев’ять кваліфікованих психологинь. Вони мають психологічну освіту та пройшли спеціалізовані навчання з військової психології.

Фахівчині допомагатимуть із такими запитами:

  • відчуття самотності, безвиході, втрата мотивації;
  • погіршення ментального здоров’я (ПТСР, депресивні, тривожні стани, проблеми зі сном тощо)
  • суїцидальні думки;
  • будь-які види насильства, булінг;
  • проблеми у спілкуванні з близькими й інше.

Допомогу військовослужбовицям надаватимуть у спеціальних чатах онлайн, заявки приймають через чат-бот у Telegram. Також є формат безплатних консультацій з можливістю продовження спілкування будь-яким зручним способом зв’язку.

«Ми отримували багато запитів від військовослужбовиць щодо психологічної допомоги, тож дуже радіємо, що нарешті можемо її надати. Я знаю, що військовослужбовицям важко знайти спеціалістів і спеціалісток, які можуть дати кваліфіковану допомогу в кризових станах тут і зараз. Ми пройшли навчання і зможемо бути з ними поруч у найважчих ситуаціях», – коментує координаторка психологічної служби підтримки «Марш Жінок» Тетяна Павлова.

Отримати безоплатну психологічну допомогу можна також на платформі «Її підтримка» від Wonderzine Україна. Щоб отримати 3 безкоштовні сесії з психологом тривалістю 40–50 хвилин, треба заповнити форму або залишити заявку в чат-боті.

Фото: Віктор Микита

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.