Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Пакистані намагались заборонити серіал, який розкривав проблеми примусових шлюбів і домагань

А також расизму, нерівності й ЛГБТ

Державний регуляторний орган у справах ЗМІ Пакистану намагався заборонити онлайн-серіал Churails про жінок-детективів, які власноруч розслідують злочини.

Серіал розповідає про чотирьох жінок, серед яких адвокатка, менеджерка, спортсменка і колишня вбивця. Разом вони борються проти несправедливості, заснувавши власну таємну детективну агенцію, яка допомагає іншим жінкам.

Серіал підіймав гострі соціальні теми, які наразі актуальні в Пакистані. Зокрема, дитячі і примусові шлюби, домагання, жорстоке поводження, расизм, класову нерівність і ЛГБТ-проблеми.

Режисер Асим Аббасі розповів, що розчарований тим, що художня свобода та зміст, який оцінили за кордоном, задушують у його власній країні.

Через блокування серіалу, користувачі мережі зчинили великий галас і називали такі дії цензурою. ЗМІ також підтримали тих, хто виступав за повернення онлайн-трансляції. Зокрема пакистанське видання The Express Tribune, назвало Churails «феміністичним шедевром», який доводить, що серіал може стати приводом для серйозних соціальних розмов.

В результаті, стрімінгова платформа, на якій транслювався Churails, відновила доступ до нього.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.