Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Раді застрахували медиків і прирівняли їх до військовослужбовців

На період карантину

Депутати Верховної Ради проголосували за внесення змін до закону «Про захист населення від інфекційних хвороб», які передбачають страхування медпрацівників на період карантину.

Держава протягом одного місяця забезпечить страхові виплати у разі, якщо лікар, працюючи в умовах підвищеного ризику, отримав групу інвалідності внаслідок захворювання на COVID-19.

Розмір виплати залежатиме від групи інвалідності та ступеня втрати працездатності працівника, але становитиме не менше 300-кратного розміру прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня календарного року (2027 грн).

Також повідомляють, що в разі смерті медпрацівника, яка настала внаслідок боротьби з коронавірусом, його прирівняють за статусом «до військовослужбовця, який проходив військову службу, смерть якого настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов’язаних із виконанням обов’язків військової служби».

У такому разі родині медпрацівника виплачують суму, яка дорівнює 750-кратному розміру прожиткового мінімуму. Члени сім’ї зможуть користуватися тими пільгами, які передбачені для сімей військовослужбовців.

Фото: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.