Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниCoca-cola, Pepsi й Nestle очолили рейтинг компаній, які найбільше забруднюють довкілля пластиком

Всі три компанії заявили про роботу в напрямку зменшення відходів

Організація Break Free From Plastic оприлюднила звіт щодо компаній, які найбільше забруднюють довкілля пластиком. До трійки лідерів увійшли PepsiCo, Nestle та Coca Cola, яких звинуватили в бездіяльності щодо зменшення пластикових відходів.

Звіт базується на кількості знайдених на берегах водойм пластикових пляшок і решти сміття з маркуванням певного бренда. Серед трьох компаній найгірші показники в Coca-cola (13 834 одиниці пластику). У звіті зазначається, що сумарна кількість пластикових пляшок цього бренда більша, ніж у Nestle (8 633 одиниці) і PepsiCo (5155 одиниць) разом узятих.

«Coca-Cola, PepsiCo й Nestlé повинні бути лідерами в спробах заново винайти спосіб постачання своєї продукції», – сказала Емма Прістленд, координаторка глобальної компанії Break Free From Plastic.

Натомість Coca-Cola заявила, що працює над розв’язання проблем із пластиковими відходами в партнерстві з іншими компаніями, і заперечила твердження про відсутність прогресу.

Схожі заяви зробили й Nestle та PepsiCo. Обидві компанії зазначили, що не лише поставили собі за мету зменшити кількість пластикових відходів, але й інвестують у компанії з перероблення пластику та сміття.

Нагадаємо, нещодавно дизайнер Том Форд запровадив конкурс для науковців, дизайнерів й інвесторів із призовим фондом 1 мільйон доларів. Мета конкурсу – винайти альтернативу поліетилену.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.