Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Бразилії звільнили жінку, яку майже 40 років тримали в домашньому рабстві

Родині, у якій жила жінка, загрожує до 8 років ув'язнення

У Патос-де-Мінас, Бразилія, у квартирі знайшли 46-річну жінку, яку майже 4 десятиліття тримали в домашньому рабстві професор місцевого університету та його родина, розповідає The Guardian.

Через бідність біологічна родина віддала жінку у 8 років родині професора. Там її «виховували», але змушували працювати вдома без оплати праці, а також дотримання будь-яких прав. Пізніше її змусили вийти заміж за літнього родича, щоб навіть після його смерті вона змогла надалі отримувати пенсію чоловіка.

Про ймовірне рабство жінки повідомили сусіди. Вони отримували від неї записки з проханням купити продукти й засоби гігієни, адже в неї не було власних грошей.

«Вони годували її, але в неї відібрали всі інші права. Вона не знала, що таке мінімальна заробітна плата. Зараз вона вчиться користуватися кредитною карткою та знає, що щомісяця їй виплачуватимуть значну суму», – сказав Умберто Камасмі, інспектор, який відповідав за порятунок.

Наразі професору та його родині загрожує до 8 років позбавлення волі, а жінка перебуває в спеціальному притулку, де їй надають психологічну й юридичну допомогу. Чиновники Бразилії наразі намагаються возз’єднати жінку з її біологічною родиною.

Як зазначає влада, таких випадків у Бразилії багато, адже не всі розуміють, що подібне ставлення можна класифікувати як рабство.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.