Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСША закликали звільнити журналістку, яку засудили на 4 роки через репортажі про COVID-19

Слідом за ЄС

Уряд США розкритикував ув’язнення китайської журналістки, яку засудили до 4 років позбавлення волі через репортажі про спалах коронавірусу в Ухані. Про це стало відомо з офіційної заяви державного секретаря США Майка Помпео.

«США рішуче осуджують фальшиве переслідування та засудження журналістки Жань Жан 28 грудня в Китайській Народній Республіці (КНР). Ми закликаємо уряд КНР негайно та безумовно звільнити її», – ідеться в заяві.

Помпео звинувачує владу КНР у цензурі й маніпулюванні інформацією. Він зазначив, що через такі дії китайської влади решта світу значною мірою покладалася на нецензуровані повідомлення від журналістів, як Жан. Її поспішний суд, до якого іноземним спостерігачам відмовили в доступі, свідчить про те, що уряд боїться китайських громадян, які говорять правду.

Нагадаємо, китайську журналістку Жань Жан засудили до 4 років ув’язнення за «розповсюдження неправдивої інформації». Вона заперечує всі звинувачення. На її захист уже став Європейський Союз, який закликав китайську владу звільнити журналістку.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.