Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США TikTok звинуватили в порушенні прав дітей

Компанія не видалила відео, створені дітьми до 13 років

У США організації, які займаються захистом конфіденційності, подали скаргу на мережу TikTok за те, що вона порушує права дітей. Про це пише Reuters.

«Центр цифрової демократії», «Кампанія за дитинство без комерції» й інші організації поскаржилися, що TikTok не видалив усі відеоролики, зняті дітьми віком до 13 років, хоча угода про це з правозахисним агентством FTC була укладена ще в лютому 2019 року.

Тоді ж TikTok сплатили 5,7 мільйонів доларів штрафу. У компанії знали, що застосунок популярний серед дітей до 12 років, але не встановили правило, згідно з яким на обробку персональних даних дітей необхідна згода батьків. Крім того, TikTok міг ділитися даними дітей з іншими компаніями, а ті могли використовувати їх для реклами.

«Ми з’ясували, що наразі в TikTok є багато постійних користувачів облікових записів, які не досягли 13 років, і багато з них досі мають відео про себе, які були завантажені ще в 2016 році, задовго до угоди», − ідеться в скарзі.

Прессекретарка TikTok Хіларі МакКвейд у відповідь на скаргу повідомила, що в компанії серйозно ставляться до конфіденційності й гарантують, що TikTok є безпечною розважальною спільнотою для користувачів.

Фото: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.