Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПонад 80 людей постраждали на Марші жінок у Мехіко

Активістки звинувачують президента в сексизмі

На Марші солідарності у Мехіко активісти, які виступили проти насильства та дискримінації, облили бензином і підпалили поліцейські щити. Поліція, в свою чергу, відкрила по протестувальникам вогонь світлошумовими гранатами.

Протестувальники закликали уряд звернути увагу на проблеми феміциду, жіночих самогубств і гендерного насильства. За даними уряду, у 2020 році жертвами феміциду стали приблизно 939 жінок.

Активістки звинуватили президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора в тому, що з моменту набуття ним президентських повноважень у країні фактично нічого не змінилося, рівень насильства щодо жінок залишається вкрай високим. Ба більше, глава держави спровокував гучний скандал, публічно підтримавши губернатора штату Герреро Фелікса Сальгадо Македонія, якого звинувачують у зґвалтуваннях.

З січня по червень 2020 року, за даними Національного інституту статистики та географії, у Мексиці вбили 1844 жінки. Екстрені служби країни за цей період отримали 132 тисячі звернень про передбачуване насильство щодо жінок, зареєстрували 7866 передбачуваних жертв зґвалтувань і 21 передбачувану жертву торгівлі людьми. 50% злочинів проти жінок Мексики залишаються безкарними.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.