Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Угорщині заборонили змінювати стать. Чим це аргументують?

І відхилили поправки про захист трансгендерних людей

У парламенті Угорщини ухвалили закон, згідно з яким у країні заборонили юридично змінювати стать. Також відхилили всі поправки, спрямовані на захист трансгендерних людей. Про це пише Forbes.

Відтепер у документах, які посвідчують особу, записуватимуть лише стать людини, призначену за народження. Парламент аргументує таке рішення тим, що «повністю змінити біологічну стать людини неможливо» і саме тому «необхідно встановити закон, згідно з яким стать теж не може бути змінена в цивільному реєстрі». Це рішення підтримують 17% угорців.

Виконавча директорка правозахисної організації ILGA-Europe Кетрін Хюгендубель зазначила, що на практиці це означає, що транс та інтерсексуальні люди будуть змушені жити з документами, які не узгоджуються з їхньою гендерною ідентичністю й самовираженням.

«Прецедентне право Європейського суду з прав людини чітко закріплює право на правове визнання статі для трансгендерних осіб. Міжнародні правозахисні суб’єкти повинні діяти рішуче й швидко, щоб зупинити цей відкат у врегулюванні галузі прав людини», − сказала Хюгендубель .


Згідно з опитуванням, у країні сім з десяти людей вважають, що трансгендерні люди повинні мати право на визнання їхньої статі.

Фото: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.