Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Новій Зеландії запровадять оплачувану відпустку через викидень і народження мертвої дитини

Для матерів і їхніх партнерів

Уряд Нової Зеландії підтримав рішення щодо запровадження триденної відпустки для матерів і їхніх партнерів з огляду на викидень або народження мертвої дитини. Про це повідомляє The Guardian.

Депутатка Джинні Андерсен, яка представила законопроект, наголосила, що це дозволить батькам змиритися зі своєю втратою, не використовуючи свої лікарняні.

«Горе з огляду на викидень є не хворобою, а втратою. Для цієї втрати потрібен час – час на фізичне та психічне відновлення; час одужання з партнером», – прокоментувала Андерсен.

Закон поширюється на матерів і їхніх партнерів, а також батьків, які планують мати дитину шляхом усиновлення чи сурогатного материнства. Нововведення не поширюється на жінок, які перервали вагітність абортом.

Нова Зеландія стала другою країною у світі, яка запровадила відпустки з огляду на викидень. Такий закон уже існує в Індії та передбачає, що в цьому разі жінки мають право на шість тижнів відпустки. Проте переважна більшість працівників не оформлюють трудові відносини офіційно, тому мало хто може скористатися цим правом.

Фото: RawPixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.