Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУніверситет Південної Каліфорнії заплатить мільярд доларів постраждалим від домагань гінеколога

Найвища компенсація за сексуальне насильство в історії вищої освіти

Південно-Каліфорнійський університет заплатить більше 1,1 мільярда доларів жінкам, які постраждали від домагань університетського гінеколога. Про це повідомили на офіційному сайті навчального закладу.

У 2018 році газета Los Angeles Times опублікувала статтю, яка розслідує звинувачення доктора Південно-Каліфорнійського університету Джорджа Тіндалла. Із моменту публікації сотні жінок розповіли про сексуальне насильство та расову дискримінацію з його сторони.

Улітку 2019 року Тіндалл був заарештований поліцією Лос-Анджелеса та звинувачений у 29 кримінальних злочинах, пов’язаних із заявами 16 жінок про інциденти, що відбулися з 2009 по 2016 рік. Серед них – 18 випадків сексуального насильства й 11 випадків домагань. Постраждалі, віком від 17 до 29 років, мали докази, що підтвердили позови та підпадали під строк позовної давності. Тіндалл не визнав себе винним у скоєнні злочинів, наразі він перебуває під домашнім арештом.

25 березня Університет Південної Каліфорнії ухвалив рішення про врегулювання колективного позову. Загальна сума, що буде сплачена федеральним і штатним позивачам, перевищить 1,1 мільярда доларів. Як повідомляє The New York Times, це найвища компенсація за сексуальне насильство в історії закладів вищої освіти.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.