Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Австралії працівників салонів краси навчать розпізнавати ознаки домашнього насилля серед клієнтів

«Вибачте, що відкладаю запис. Останнім часом удома було трохи напружено»

В Австралії запустили проєкт HaiR-3Rs, мета якого – навчити працівників салонів краси розпізнавати серед клієнтів постраждалих від домашнього насилля та як діяти в подібних ситуаціях.

«В Австралії кожні 10 днів 2 жінки помирають через домашнє насильство. Дослідження показують, що багато жінок мають тісні стосунки зі своїм майстром у салоні та розповідають їм про насильство чи контроль, який до них проявляють удома», – зазначають HaiR-3Rs.

Заняття проходять у Zoom або офлайн із дотриманням дистанції. На лекціях організатори розповідають про форму трьох R – recognise, respond and refer (розпізнавання, відповідь і направлення), зв’язок між гендерною нерівністю та сімейним насильством, а також діляться, як брати участь у розмовах проти сексизму й насильства.

HaiR-3Rs наголошують, що, окрім зовнішніх ознак, наприклад синців, треба звертати увагу й на інші натяки про насилля. На маніпулятивну поведінку вдома можуть вказувати незвичні способи оплати, переживання щодо вартості послуги або вислови про те, що партнеру подобається тільки певна стрижка або колір волосся. Серед фраз, на які рекомендують звернути увагу: «Він мене вб'є, якщо я пострижуся коротко», «Скільки це триватиме? Мені треба бути вдома вчасно», «Вибачте, що відкладаю запис. Останнім часом удома було трохи напружено» та подібні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.