Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Нью-Йорку слониха судиться з зоопарком через утримання в неволі

У 2005 вона пройшла тест, який виявляє самосвідомість у тварин

Апеляційний суд штату Нью-Йорк розгляне позов слонихи, на прізвисько Хеппі, щодо скарги на примусове утримування в зоопарку в Бронксі. Інтереси тварини представляє неурядова організація Nonhuman Rights Project.

Правозахисники від імені Хеппі скаржаться на умови утримання, вимагають визнати її право на фізичну свободу та перевести її в заповідник. Самка азіатського слона народилася в дикій природі в 1971 році, через шість років її перевезли разом з іншими слоненятами. Петиція із закликом припинити утримання Хеппі в одиночній камері має понад мільйон підписів.

«Найсамотніша в зоопарку Бронкса слониха живе одна, без партнера [...] Більшість часу Хеппі проводить у великому приміщенні разом із клітками для слонів, які приблизно вдвічі довші за довжину тіла тварин. Відвідувачі цього не бачать», – зазначають правозахисники.

Таким чином, адвокати Хеппі стверджують, що вона перебуває в зоопарку проти своєї волі. Як доказ, вони згадують, як у 2005 році Хеппі пройшла дзеркальний тест, через який виявляють самосвідомість у тварин. Це перший випадок у судах англомовних юрисдикцій, коли позивачем не є людина.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.