Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Франції трансгендерним спортсменкам дозволили брати участь у змаганнях із регбі

Незважаючи на рекомендації міжнародної ради

Французька федерація регбі (FFR) одноголосно проголосувала за те, щоб дозволити трансгендерним жінкам грати в жіночий команді з регбі з наступного сезону, повідомляють CNN.

Рішення ухвалено, незважаючи на рекомендації ради World Rugby не грати трансгендерним жінкам «із міркувань безпеки на міжнародному рівні гри». FFR стала першою національною федерацією у Франції, яка дозволила трансгендерним жінкам брати участь у спортивних змаганнях високого рівня.

У заяві федерації уточнили, що спортсменки, які переходять з чоловічої дисципліни в жіночу, мають підтвердити, що вони перебувають на гормональної терапії не менше 12 місяців, а поріг рівня тестостерону не перевищує п’яти наномоль на літр. Ті спортсменки, які вчинили трансгендерний перехід та змінили громадянську документацію, можуть грати без зазначених умов.

«Регбі є інклюзивним видом спорту для всіх, незважаючи на стать, походження чи релігію. FFR виступає проти всіх форм дискримінації та працює щодня, щоб дозволити кожному без обмежень практикуватися в регбі», – заявив Серж Сімон, віцепрезидент FFR.

Раніше ми розповідали, що важкоатлетка з Нової Зеландії може стати першою трансгендерною учасницею Олімпійських ігор.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.