Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві під час преспоказу ЛГБТ+ фільму стався напад на ґрунті гомофобії

На місце злочину прибула поліція, пожежники та медики

У Києві під час преспоказу ЛГБТ+ фільму «Будьмо Гей. Діалоги про гідність» стався напад на представників громадських організацій і гостей показу. Як повідомляють KyivPride, напад скоїла організація Solaris на ґрунті гомофобії.

О 19 годині під вікна Dialog Hub, де відбувався захід, прийшло з десяток молодиків у масках з черепами й фашистським символами, а також чорними прапорами з логотипом Solaris. Пів години вони мирно стояли біля вікна з гучно увімкненою музикою. Далі вони розбили вікно та закинули всередину фаєр і шашку зі сльозогінним газом й одразу втекли.

Як повідомляють KyivPride, усі 20 гостей мають легкі опіки очей і кашель, що не зникав близько години. На місце злочину прибула поліція, пожежники та медики.

В організації вимагають розслідувати цей інцидент як напад на ґрунті ненависті до ЛГБТ+ представників, а також притягнути до відповідальності організацію Solaris, «що є відкрито нацистською та виступає за «чистоту білої раси».

На заході були присутні представники ГО «КиївПрайд», ГО «Ведмеді України», ГО «Військові ЛГБТ», журналістка Тетяна Микитенко, канал Kyiv.Live, ТРК «Україна» й канал «Київ».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.