Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниIKEA в Атланті звинуватили в расизмі через спеціальне меню до Дня визволення рабів

Їжу пов’язали зі стереотипами щодо темношкірих

Магазин IKEA в американському місті Атланта звинувачують у расизмі. Усе через оголошення спеціального меню на честь Дня визволення рабів, який у США відзначають 19 червня. Про це пишуть Hypebeast.

До меню, яке створили з метою «вшанувати наполегливість темношкірих американців», внесли кавун і смажену курку. Робітники та клієнти негативно відреагували на пропозицію, оскільки в США існує стереотип про пристрасть темношкірих людей до такої їжі. Відомо, що після цього більшість працівників не вийшли 19 червня.

«Ви не можете казати, що подача кавуна в День визволення рабів є вдалою ідеєю для афроамериканців. Колись кавунами годували рабів», – поділився один із співробітників.

Також до меню ввійшли картопляний салат і макарони з сиром, пізніше його оновили продуктами, як-то: рулет і кукурудзяний хліб. Деякі робітники відмітили, що меню формували без темношкірих працівників, але менеджер спростував заяву.

«Ми цінуємо голоси наших співробітників і змінили меню, отримавши фідбек, що вибрані продукти не відповідають тим, якими традиційно пригощають на честь Дня визволення рабів. Ми помилилися та щиро просимо вибачення», – повідомив представник магазину.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.