Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПарламент ЄС ухвалив резолюцію про право жінок на безпечний аборт

Аби поліпшити сексуальне та репродуктивне здоров’я жінок

Парламент Європейського Союзу ухвалив резолюцію, яка закликає 27 країн-членів забезпечити право на легальний і безпечний аборт. Її запровадили, аби поліпшити сексуальне та репродуктивне здоров’я жінок. Про це пише Reuters.

За постанову проголосували 378 законодавців, проти – 255. У документі зазначили, що пандемія COVID-19 спричинила обмежений доступ до багатьох служб, що мають вирішальне значення для сексуального та репродуктивного здоров’я. У ньому проілюстрювали, що пандемія вплинула на права жінок більше, аніж чоловіків.

Хоча більша частина Європи легалізувала аборти, деякі країни вводять обмеження. Правозахисники заявляють, що в останні роки на права жінок у Європі чинили тиск. Зокрема, законодавці засудили уряд Польщі, який увів заборону на аборти.

Резолюція закликає країни ЄС активізувати регулярні медичні обстеження, поліпшити доступ до засобів контрацепції та лікування безпліддя, а також боротися з «менструальною бідністю», коли жінки не можуть забезпечити себе засобами гігієни. Окрім цього, документ закликає захищати права інтерсексуальних осіб і поліпшити сексуальну освіту для дітей.

Ті, хто підтримав резолюцію, вважають, що зміцнення сексуального й репродуктивного здоров’я та прав необхідно для забезпечення рівності й дотримання демократичних прав людини. Противники зазначили, що доступ до абортів не поліпшує здоров’я жінки, а право на життя має бути основоположним.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.