Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПольські депутати подали до суду на художників, які створили мапу регіонів, де не підтримують ЛГБТ

«Атлас ненависті»

Шість польських депутатів подали до суду на художників, які створили «Атлас ненависті» – інтерактивну мапу регіонів країни, де не підтримують ідеологію ЛГБТ-спільноти. Про це повідомляє Hyperallergic.

Позивачі звинуватили активістів у наклепі. Якщо їх визнають винними, автори мапи повинні будуть сплатити штраф у розмірі 43 тисячі доларів. Політики вимагають від активістів опублікувати вибачення на вебсайті проєкту, а також публічно прочитати його на пресконференціях у Брюсселі.

Відомо, що 100 польських місцевих органів влади оголосили себе «зонами, вільними від ЛГБТ» та ухвалили місцеві закони, які заохочують нетерпимість до ЛГБТК+.

«Атлас ненависті», який створили у 2019-му, окреслює польські регіони, які ухвалили подібні закони, а також ті, які виступили проти. Також проєкт включає електронну таблицю, за якою іноземці можуть прослідкувати, чи має їхнє місто чи провінція партнерство з польськими «зонами, вільними від ЛГБТ».

«Незалежно від того, скільки разів на нас подавали позови, наша мета – продовжувати працювати. Право на безпеку для ЛГБТ-спільноти, особливо в менших містах, є нашим головним пріоритетом. Жоден позов цього не змінить, оскільки жоден позов не допоможе підліткам», – прокоментував інцидент один з авторів інтерактивної мапи.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.