Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВерховна Рада ухвалила закон про посилення відповідальності за домашнє насильство

Штрафи та громадські роботи

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3908-1 щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Його підтримали 336 депутатів.

За перше порушення передбачений штраф від 170 до 340 гривень, громадські роботи на строк від 30 до 40 годин або адміністративний арешт на 10 діб. За повторне порушення впродовж року можуть призначити суспільні роботи від 240 до 360 годин. Оплату за виконання робіт передаватимуть постраждалій людині.

Також закон визначає, що військовослужбовців і поліцейських притягуватимуть до відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі на загальних підставах, а не через дисциплінарні статути.

Проєкт №3908-1 спрямований удосконалити правове регулювання притягнення до відповідальності за вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування; а також практичну реалізацію права постраждалої особи на відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди, завданих унаслідок домашнього насильства.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.