Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Туреччині почалися протести через вихід зі Стамбульської конвенції

За словами президента, це не призведе до недоліків у запобіганні насильству

Туреччина офіційно вийшла зі Стамбульської конвенції – міжнародної угоди Ради Європи, яка визнає насильство щодо жінок однією з форм порушення прав людини й одним із видів дискримінації. Після того, як суд відхилив скаргу на вихід із конвенції, країною почалися протести. Про це повідомили CNN.

Президентка Федерації турецьких жіночих асоціацій Канан Гюллу зазначила, що вони «продовжуватимуть боротьбу». Вона додала, що з березня, коли оголосили про вихід із конвенції, жінки й інші вразливі групи населення почали рідше отримувати допомогу. Окрім цього, COVID-19 вплинув на економічні труднощі, що спричинили різке зростання випадків насильства.

За думкою консерваторів, пакт підриває сімейні структури, які захищають суспільство. Деякі також розглядають конвенцію як сприяння гомосексуалізму через її принцип недискримінації за ознакою сексуальної орієнтації.

«Вихід нашої країни з конвенції не призведе до будь-яких юридичних або практичних недоліків у запобіганні насильству щодо жінок», – ідеться в повідомленні офісу президента до адміністративного суду.

Нагадаємо, що наразі ратифікація Стамбульської конвенції в Україні має найбільші перспективи. Документ можуть ратифікувати вже в новому політичному сезоні.

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.