Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЩо запрацює з 1 червня

Автобуси, потяги, спортзали й басейни

Третій етап виходу з карантину в Україні розпочався 1 червня. З цього дня запрацює міжобласне автобусне та залізничне сполучення.

Квитки на потяг можна придбати в залізничних касах за 90 днів до дати відправлення, які відновили свою роботу з 27 травня. Утім, продаватимуть лише 50% квитків, щоб люди могли зберігати соціальну дистанцію в приміщенні потягу.

Крім того, з 1 червня почнуть відновлювати приміські поїзди в Харківській, Полтавській, Луганській, Донецькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Одеській, Черкаській, Житомирській та Хмельницькій областях. Усі пасажири повинні бути в масках, на вході в потяг їм мірятимуть температуру.

За умови дотримання епідемічних норм запрацюють також тренажерні зали, басейни та фітнес-центри. У Києві вирішили поки не відновлювати роботу басейнів. Дозволять відвідувати освітні заняття в групах не більше 10 осіб. Відкритими будуть пляжі та зони відпочинку біля водойм.


Вихід із карантину залишається адаптивним. Це означає, що норми карантину послаблюватимуть лише в тих областях, які відповідають вимогам, встановленим МОН: інцидентність (не більше 12 хворих на 100 тисяч населення), завантаженість ліжок в лікарнях для пацієнтів із коронавірусом (менше ніж 50%) і середня кількість тестувань (не менше 12).

Станом на 1 червня в Україні зафіксовано 24 012 випадків зараження коронавірусом, з них 9 690 пацієнтів одужали, 718 померли.

Обкладинка: Rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.