Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЛюдей з інвалідністю в Україні обслуговуватимуть позачергово

У касах і прикордонних пунктах

Верховна Рада України ухвалила закон, який дозволяє обслуговувати людей з інвалідністю позачергово.

Відтепер люди з інвалідністю, зокрема діти, не повинні займати чергу в касах, організаціях та установах, на підприємствах і будь-яких місцях, де можна отримати якісь послуги. Документ передбачає, що позачергове обслуговування надається особам (не більше однієї), що супроводжують людей з інвалідністю першої групи або дітей.

За умови, якщо люди з інвалідністю першої групи їдуть на лікування, вони мають право на авторитет на прикордонних пунктах, а також на контрольних пунктах в’їзду й виїзду на тимчасово окупованих територіях. Водночас вони повинні показати документи, які підтверджують те, що вони прямують на лікування. Разом із ними пропускають близьких родичів (батьків, чоловіка або дружину, дітей) і не більше двох супровідників.

У пунктах державного контролю для автомобільного сполучення з іншими країнами та на КПВВ люди з інвалідністю отримують пріоритет, якщо перетинають кордон на легковому автомобілі й пішки. Із ними можуть бути близькі родичі чи людина, яка супроводжує.

Як повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на дані Держстату, на початку 2021 року налічувалося 2,7 мільйона людей з інвалідністю, серед них – 163,9 тисячі дітей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.