Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДвоє чоловіків звинуватили компанію у звільненні через стать. Вони виграли судову справу

Інцидент стався після оприлюднення розриву зарплати за статтю

Два колишні креативні директори одного з провідних рекламних агентств Лондона виграли судову справу проти компанії. Чоловіки стверджували, що їх звільнили на основі дискримінації, аби виправити репутацію агентства, що там нібито працюють лише гетеросексуальні білі чоловіки. Про це повідомляє The Guardian.

Час Бейфілд і Дейв Дженнер були серед п’яти чоловіків, яких звільнили, оскільки керівництво хотіло «терміново» вирішити проблему щодо великої різниці в заробітній платі. Чоловіки втратили роботу в листопаді 2018 року, незабаром після того, як фірма виявила середній розрив у заробітній платі за статтю на 44,7%. Звіт також показав недостатню кількість жінок у штаті.

Виконавчий креативний директор агентства Лукас Пеон описав статистику розриву «дійсно жахливою». Ще одна креативна директорка, Джо Уоллес, отримала завдання виправити репутацію агентства, де «рекламу створюють гетеросексуальні білі чоловіки».

За рішенням судді, звільнення чоловіків було несправедливе, оскільки перед цим треба було провести оцінку роботи співробітників. Бейфілд і Дженнер отримають компенсацію від компанії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.