Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧому музиканти припиняють свої виступи та блокують пісні на стримінгових сервісах

Як протест проти расизму й насилля у США

Представники музичної індустрії влаштували акцію «Blackout Tuesday» на підтримку людей, котрі борються проти расової дискримінації й насильства в США. Вони призупинили свої виступи, стрими в соціальних мережах і будь-яку взаємодію зі своїми фанатами.

Ініціаторами акції стали Браяна Агіманг та Джаміла Томас, старша директорка маркетингового відділу американського лейбла Atlantic Records. Вони закликали музикантів припинити на день їхню звичну роботу, щоб показати, що #theshowmustbepaused.

До акції приєдналися Біллі Айліш, The Rolling Stones і Квінсі Джонс. Гурт Radiohead на знак солідарності з учасниками протестів вимкнув усі свої відео на YouTube, а також приховав дописи в Twitter і Facebook. Телеканали MTV, Comedy Central, Paramount Network і Pop потухнуть на 8 хвилин і 46 секунд на честь Джорджа Флойда та руху «Black Lives Matter».


Протести та масові заворушення в США розпочалися після того, як поліцейські штату Міннесота затримали Джорджа Флойда, запідозривши його у використанні фальшивих грошей в магазині. Поліцейські повалили чоловіка на асфальт і натиснули йому коліном на шию, проігнорувавши слова Флойда про те, що він не може дихати. У результаті Флойд помер від задушення.

«Black Lives Matter» – започаткований у 2013 році інтернаціональний рух активістів, які виступають проти насильства стосовно темношкірих людей.

Обкладинка: YouTube-сторінка Radiohead

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.