Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУряд Великої Британії може дозволити тестування косметики на тваринах

Уперше з 1998 року

Уряд Великої Британії може переглянути закон 1998 року про заборону тестування косметики на тваринах. Про це пише The Guardian із посиланням на благодійну організацію Cruelty Free International (CFI).

В організації заявили, що випробування косметичних інгредієнтів на тваринах можуть відновити після того, як уряд «переглянув свою політику» та оголосив, що узгоджується з рішенням апеляційної комісії Європейського агентства з хімічних речовин. Там заявили, що деякі інгредієнти, які використовуються лише в косметиці, необхідно перевіряти на тваринах, щоб переконатися, що вони безпечні. Активісти попередили, що ухвалення рішення може призвести до більш широкого використання тестування на тваринах.

У відповідь представник уряду заявив, що в законодавстві не було змін і що заборона на використання тварин для тестування косметичної продукції залишається в силі.

«Відповідно до правил Великої Британії щодо захисту навколишнього середовища та безпеки працівників, там, де цього вимагають регуляторні органи, можуть дозволити випробування одноразових і багаторазових інгредієнтів. Однак таке тестування можна проводити лише за відсутності альтернатив, не пов’язаних із тваринами», – сказали вони.

Директорка з наукових і регуляторних питань CFI Кеті Тейлор заявила, що у Великій Британії на тваринах можуть тестувати «навіть інгредієнти, які використовуються виключно в косметиці та мають історію безпечного використання».

«Це рішення пробиває діру в давньому лідерстві Великої Британії у відмові тестування косметики на тваринах, а також пригнічує прагнення країни бути на передовій досліджень та інновацій, знову використовуючи жорстокі та невиправдані випробування, які датують більше, ніж пів століття тому», – додала Тейлор.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.