Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні проведуть першу премію у сфері ЛГБТ

Серед номінантів – блогери, заходи та медіа

Організація «КиївПрайд» анонсувала проведення премії за найвидатніші досягнення у сфері ЛГБТ+ і прайд-активізму, яка отримала назву KyivPride Awards.

До 25 серпня всі охочі зможуть номінувати власних кандидатів у запропонованих 7 номінаціях. Список оголосять 28 серпня.

«Це історична подія для всієї ЛГБТ+ спільноти, оскільки вперше саме її голос стане вирішальним. Люди будуть самі пропонувати номінантів, а потім голосувати онлайн за найкращих. KyivPride Awards стане хорошою нагодою визначити, які події спільнота вважає найяскравішими, які бізнеси – найбільш дружніми та кого бачить рушіями ЛГБТ+ в Україні», – розповів Ленні Емсон, директор «КиївПрайд».

Серед номінантів – окремі люди, бренди та заходи, а саме:

  • ЛГБТ+ активіст року в Україні, за видатну діяльність на користь ЛГБТ+ спільноти та видимий вклад у прайд-рух.
  • Союзник року в Україні. Номінується лідер суспільної думки за потужну підтримку ЛГБТ+ в Україні. Це зірки шоу-бізнесу, люди зі сфери політики, культури тощо, які не є частиною ЛГБТ+ спільноти.
  • ЛГБТ+ френдлі-бренд року в Україні. Українська компанія, що підтримує видимість ЛГБТ+ спільноти, говорить гучно про свою солідарність з прайд-рухом.
  • ЛГБТ+ френдлі-медіа року в Україні. Дружнє медіа, що систематично та коректно висвітлює події прайд-руху, квір-проєкти та проблематику ЛГБТ+ спільноти.
  • Квір-блогер року в Україні: ЛГБТ+ митець, що засобом власного інтернет-блогу успішно та видимо просуває ідеї рівності та свободи в Україні.
  • Витвір квір-мистецтва року в Україні: фото, відео, фільм, виставка або інший художній акт, що став важливим вкладом у ЛГБТ+ рух.
  • ЛГБТ+ подія року в Україні: захід, акція, інфокампанія або інший інфопроєкт ЛГБТ+ напрям, що гучно вплинув на медіапростір та спільноту.

Переможців оголосять 18 вересня напередодні Маршу рівності в Києві.

Номінувати кандидатів можна за посиланням.

Фото: Андрій Баштовий/The Village Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.