Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАктивісти звернулися до Олени Зеленської з проханням відреагувати на справу про Талашка

Звернення підтримали більше 100 людей

Українські активісти опублікували офіційне звернення до Олени Зеленської з проханням відреагувати на звинувачення в харасменті з боку викладача КНУТКіТ та акторка Володимира Талашка. Звернення стосується «як окремого випадку, так і системних змін, котрі можуть позитивно вплинути на подібні ситуації надалі».

«Неодноразово ви публічно засуджували гендерно зумовлене насильство, дискримінацію під час працевлаштування чи навчання. Ми хочемо звернути увагу на ситуацію з сексуальними домаганнями, з якими стикається абітурієнтство та студентство під час здобуття вищої освіти», – ідеться у зверненні.

У заяві також звернулися до міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка та міністра освіти і науки Сергія Шкарлета з проханням сприяти неупередженому розслідуванню щодо домагань Талашка до своїх студенток та ініціювати його звільнення в разі доведення його вини. Активісти вимагають проведення подібних розслідувань в інших закладах вищої освіти на наявність харасменту з боку викладачів.

Звернення підтримали більше 100 українських діячів культури й мистецтв, журналістів, правозахисників і письменників. Його можуть підписати всі охочі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.