Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні викрили злочинців, які продавали немовлят під виглядом сурогатного материнства

Дітей вивозили за кордон

У Києві викрили злочинну групу, яка протягом двох років продавала дітей за кордон під виглядом сурогатного материнства. Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції України.

До складу групи входили п’ять осіб: троє українців (організатор, співорганізатор і лікар-уролог) і два громадяни однієї з країн Східної Азії.

Зловмисники створили в Києві товариство з обмеженою відповідальністю (спеціалізовану клініку), яке надавало посередницькі послуги в межах програми сурогатного материнства. Рекламу вони розміщували на інтернет-платформах різних країн.

Зловмисники шукали жінок, які погоджувалися на фіктивні шлюби з іноземцями за грошову винагороду – від 300 до 1000 доларів США.

Лікар, який входив до складу групи, оформлював фальшиві довідки, у яких зазначено, що жінка має протипоказання для планування та виношування вагітності. Це ставало підставою для офіційного застосування допоміжних репродуктивних технологій.

Тоді подружжю шукали сурогатну матір. За виношування дитини платили від 6 до 8 тисяч доларів. Після народження немовляти мати оформлювала довіреність на право вивозу батьком-іноземцем дитини за кордон.

У поліції повідомили, що за продаж однієї дитини зловмисники отримували близько 70 тисяч доларів.

Наразі поліцейські встановили 16 фактів продажу дітей. Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили чорнові записи, у яких є інформація щодо ще 160 «замовлень» від іноземців.

Злочинцям повідомили про підозру за ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми) та ч.2. ст. 366 (службове підроблення) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.

Розповісти друзям
6 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.