Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСуд взяв під домашній арешт лідера руху «Традиція і порядок» через напад на поліцію в Одесі

Затримали понад 60 осіб

Приморський районний суд Одеси взяв під домашній арешт Іллю Попкова – лідера одеського осередку праворадикального угруповання «Традиція і порядок». Причиною став напад представників організації на правоохоронців під час Маршу рівності 28 серпня. Про це УНІАН повідомили в прокуратурі Одеської області.

Відомо, що прокуратура наполягала на триманні Попкова під вартою, однак суд визнав можливим відправити його на цілодобовий домашній арешт на два місяці. Також у суді визначили запобіжні заходи для інших підозрюваних. У більшості це нічний домашній арешт.

Попкова звинувачують в умисному нанесенні тілесного ушкодження працівнику правоохоронного органу в складі групи, а також у хуліганстві в складі групи із застосуванням зброї або предмета, призначеного для нанесення тілесних ушкоджень.

В організації «Традиція і порядок» підтвердили, що 28 серпня вони збирали підписи за скасування ходи представників ЛГБТ біля пам’ятника Арману де Рішельє. Представники руху заявили, що це правоохоронці здійснили напад, а тоді затримали понад 60 осіб.

Одеський Марш рівності відбувся 28 серпня в центрі міста. Після закінчення акції група молодиків напала на поліцейських і нацгвардійців, які забезпечували громадський порядок. Зокрема, зловмисники розпилили сльозогінний газ. Постраждали близько 30 правоохоронців.

Нагадаємо: праворадикали погрожували зірвати Марш рівності в Одесі ще після анонсування заходу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.