Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Індії неповнолітніх дівчат оголили в межах ритуалу. Так місцеві намагалися викликати дощ

Комісія з питань захисту прав дитини вимагає пояснень

В Індії шість оголених неповнолітніх дівчат крокували селом у межах ритуалу, щоб викликати дощі. Інцидент стався в районі Бундельханд, де наразі триває посуха. Про це повідомив BBC.

На відео, яке поширили в мережі, дівчата крокують із дерев’яною палицею на плечах, до якої була прив’язана жаба. За ними, співаючи, іде група жінок. Відомо, що деяким із дівчат п’ять років. Батьки дітей погодилися на ритуал і навіть брали в ньому участь. Місцеві жителі вважають, що це задобрить бога дощу та принесе опади в регіон.

Національна комісія Індії з питань захисту прав дитини вимагає звіту від адміністрації району, де знаходиться село. У поліції заявили, що не отримували скарг про подію. Вони розпочали розслідування, щоб дізнатися, чи «дівчат примусили ходити оголеними».

«У таких випадках адміністрація може лише поінформувати мешканців села про марність такого забобону та дати їм зрозуміти, що ця практика не дає бажаних результатів», – прокоментував ситуацію місцевий коллектор.

Як повідомляє BBC, індійське сільське господарство значною мірою залежить від мусонних дощів і в багатьох регіонах існують ритуали, присвячені богам дощу залежно від місцевих звичаїв. Культурологи стверджують, що практика є заходом відчаю тих, хто не знає, куди звертатися по допомогу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.