Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТалібан заборонить жінкам займатися спортом, «де видно їхні обличчя та фігури»

«Іслам не дозволяє, щоб жінок бачили такими»

Талібан планує заборонити жінкам займатися тими видами спорту, «де видно їхні обличчя та фігури». Про це заявив заступник голови комісії з питань культури Ахмадулла Васик в інтерв’ю SBS News.

Під час інтерв’ю Васика запитали щодо можливості ісламських жінок грати в крикет, адже в листопаді минулого року крикетна рада Афганістану уклала договір із 25 спортсменками. Міжнародна рада з крикету вимагає, щоб усі 12 повноправних членів мали національну жіночу команду.

«Не думаю, що жінкам дозволять грати в крикет. У крикеті їхні обличчя та тіла не закриті. Іслам не дозволяє, щоб жінок бачили такими. В еру медіа з’являються фото та відео, а люди будуть їх дивитися. Іслам та Ісламський Емірат не дозволяють жінкам грати в крикет або займатися будь-яким видом спорту, де видно їхні обличчя та фігури», – сказав Васик.

Заступник голови комісії з питань культури додав, що заборона діятиме, незважаючи на виклики та проблеми. Також за його словами, іслам дозволяє жінкам виходити на вулицю за потребами, як-от похід у магазин, а «спорт не вважається потребою».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.