Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАдміністрація Джо Байдена подала в суд на Техас через заборону абортів

Міністерство юстиції подало цивільний позов

Міністерство юстиції США подало цивільний позов, де оскаржує техаський закон, що забороняє аборти після 6 тижня вагітності. Про це повідомив BBC.

Ідеться про закон, що забороняє жінкам робити аборт після 6 тижня вагітності та робить виняток лише за невідкладної медичної допомоги, а не в разі зґвалтування або інцесту. Закон набув чинності 1 вересня, коли Верховний Суд не відповів на екстрену скаргу його противників.

Генеральний прокурор Меррік Гарланд назвав закон «явно неконституційним». За його словами, існує ризик, що інші штати можуть наслідувати приклад Техасу, і попередив, що департамент подаватиме проти них подібні позови.

У позові вказали: «Не важко розпізнати мету Техасу, щоб зробити в штаті роботу клінік для переривання вагітності більш ризикованими, таким способом перешкоджаючи жінкам у всьому Техасі реалізувати свої конституційні права, водночас зриваючи перегляд суду».

Президент Джо Байден зазнав тиску після того, як закон у Техасі набув чинності. Тоді Байден пообіцяв відповідь всього уряду та назвав реакцію Верховного Суду на скарги «безпрецедентним нападом на права жінок».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.