Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниFacebook приховував статистику негативного впливу Instagram на психіку підлітків – WSJ

У компанії відреагували на звинувачення

Протягом останніх трьох років Facebook проводив дослідження щодо впливу Instagram на емоційне та психічне здоров’я молодих користувачів. Результати навмисно приховували від громадськості. Про це повідомив The Wall Street Journal.

Багато підлітків звинувачують Instagram у збільшенні рівня тривожності та депресії. Здебільшого страждають саме дівчата: 32% сказали, що соцмережа змушувала їх гірше ставитися до свого тіла. 13% британських користувачів і 6% американських користувачів заявили, що Instagram впливає на їхнє бажання покінчити життя самогубством.

Публічно Facebook навмисно применшував негативні наслідки користування Instagram і заявив про внутрішні дослідження лише після того, як про них спитали в WSJ.

Відомо, що проблеми з психічним здоров’ям підлітків характерні саме для Instagram, а не для всіх соцмереж загалом. Зокрема, це стосується порівняння себе з іншими. Користувачі приділяють увагу тому, як відрізняються їхні статки, зовнішній вигляд чи успіх від інших людей.

Каріна Ньютон, голова державної політики Instagram, заявила, що хоча Instagram може бути місцем, де люди мають «негативний досвід», він також дає голос маргіналізованим людям і допомагає підтримувати зв’язок.

За словами Ньютон, внутрішні дослідження Facebook показують прихильність компанії «розуміти складні та важкі проблеми, з якими можуть стикатися молоді люди, й інформує про всю роботу, щоб допомогти тим, хто переживає ці проблеми».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.