Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Брюсселі нову вулицю назвуть на честь вбитої секс-працівниці

Убивство жінки викликало хвилю протестів по місту

Міська рада Брюсселя заявила про рішення назвати нову вулицю на честь вбитої нігерійської секс-працівниці Юніс Осаянде, яку зарізав клієнт. Про це пише BBC.

Осаянде приїхала в столицю Бельгії у 2016 році, сподіваючись на світле майбутнє. Жінка думала, що люди, які запросили її до міста, були кіноагентами, які зроблять її зіркою, однак вони виявилися торговцями людьми. Осаянде примусили займатися проституцією, стверджуючи, що вона винна банді контрабандистів 45 тисяч євро за проїзд, «захист» із боку сутенерів й оренду.

За кілька тижнів до своєї смерті вона зв’язалася з благодійною організацією секс-працівників і розповіла їм, що піддається насильству та залякуванню під час роботи. Вона боялася, що не зможе звернутися в поліцію, оскільки була мігранткою без документів.

У червні 2018 року 23-річна Осаянде отримала 17 ножових поранень від клієнта в районі Північного вокзалу (Гар-дю-Нор). Незабаром у Брюсселі почалися протести, організовані спільнотою мігрантів, який працюють у секс-бізнесі. Учасники маршу вимагали поліпшення умов праці та закликали місцеву владу створити чіткі правові вказівки для галузі. У Бельгії проституція не є незаконною, але в країні немає єдиних національних правил.

17-річного чоловіка звинуватили у вбивстві Осаянде, він очікує суду. Правоохоронці заарештували чотирьох членів банди, у січні цього року їх засудили на 4 роки ув’язнення.

Міська влада Брюсселя заявила, що через своє рішення про назву вулиці хоче привернути увагу до всіх «забутих жінок, які стали жертвами торгівлі людьми, сексуального насильства й убивств жінок».

Фото: скриншот із відео

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.