Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМова ворожнечі та напади. Звіт Управління ООН про дискримінацію в Україні

Статистика за останні пів року

Управління ООН з прав людини опублікувало доповідь щодо ситуації з правами людини в Україні за період з 1 лютого до 31 липня 2021 року.

За пів року зафіксували шість випадків дискримінації, насильства та виявів нетерпимості щодо меншин. Також повідомили про 22 нові напади й випадки погроз журналістам, працівникам ЗМІ, правозахисникам (зокрема, двом захисникам прав жінок) і представникам ЛГБТІ-спільноти. Окрім цього, відбулося 2 випадки насильства, пов’язаного з напруженістю між православними релігійними громадами.

Також повідомили про 21 випадок мови ворожнечі (у чотирьох випадках спрямованої проти жінок й у шести проти ЛГБТІ), здебільшого спрямованих проти ромів. УВКПЛ здійснювало моніторинг 75 зібрань, більшість з яких пройшли мирно та зі забезпеченням правоохоронними органами достатнього рівня безпеки.

Окрім цього, УВКПЛ провело оцінку виконання 344 вимірних рекомендацій, які воно надало у своїх попередніх доповідях. Уряд України повністю виконав 13% рекомендацій, частково виконав 56% і не виконав 31%.

Фото: Instagram

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.