Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСаллі Руні відмовилася співпрацювати з ізраїльським видавництвом

Так письменниця підтримала культурний бойкот Ізраїлю

Ірландська письменниця й авторка бестселерів Саллі Руні  відмовилася співпрацювати з ізраїльським видавництвом щодо перекладу свого нового роману «Прекрасний світ там, де ти».

Як повідомляє Times of Israel, таким способом Руні підтримала культурний бойкот Ізраїлю.  Агент Руні підтвердив цю інформацію.

Руні відкрито висловлює свою думку щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту. Письменниця була однією з тисяч творців, які підписали лист зі звинуваченням Ізраїлю в апартеїді та закликом до міжнародної ізоляції країни. У листі вимагали «припинити підтримку, яку глобальні держави надають Ізраїлю та його військовим, зокрема Сполучені Штати», а урядам «скоротити торгівельні, економічні та культурні відносини» з країною.

«Про це незавжди пам’ятають, але одним із перших кроків, зроблених нацистським режимом у Німеччині, був початок бойкоту єврейських підприємств. Я не стверджую, що Руні антисемітка або що критика Ізраїлю автоматично є антисемітизмом. Але з огляду на зростання антисемітизму в останні роки, особливо в Європі, час для її вибору небезпечний», – коментує рішення Руні філологиня Гіті Леві-Пас.

Більше про Саллі Руні та її новий роман читайте в нашому матеріалі.

Фото: Vanity Fair

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.