Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТроє чоловіків написали трилер від імені вигаданої письменниці. Книжка отримала премію

Її представляли як викладачку і матір трьох дітей

В Іспанії під час церемонії престижної премії «Планета» троє чоловіків повідомили, що ховалися під псевдонімом Кармен Моли – письменниці, чий історичний трилер «Звір» отримав приз у мільйон євро. Про це пише The Guardian.

Водночас автори заявили, що не створювали жіночий псевдонім задля кращих продажів книжки. Раніше вони стверджували, що Мола була викладачкою та мала трьох дітей. На запитання щодо анонімності «письменниця» відповідала, що хоче «захистити звичайне життя, яке не має нічого спільного з літературою».

Авторами книжок виявилися Антоніо Мерсер, Агустін Мартінес і Хорхе Діас. Усі троє чоловіків також пишуть сценарії. Чоловіки додали, що називають свої імена, бо відчували, що їхній секрет може розкритися, проте тепер сумуватимуть за анонімністю.

«Ми не ховалися за жінкою, ми ховалися за ім’ям. Я не знаю, чи позначається жіночий псевдонім на продажах, продасть він більше книг, ніж чоловічий. Не маю ні найменшого уявлення, але сумніваюся в цьому», – заявив Мерсер.

Письменниця та феміністка Беатріс Химено розкритикувала дії авторів.

«Чоловіки роками давали інтерв'ю. Це не просто псевдонім, це – фейковий профайл, який вони використовували для залучення журналістів і читачів. Вони – шахраї», – написала Химено.

Минулого року регіональне відділення Інституту жінок рекомендувало одну з робіт Моли як частину добірки книжок жіночих авторів, що могли б «допомогти нам зрозуміти реальність і досвід жінок у різні історичні періоди та сприяти зростанню усвідомлення прав і свобод».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.