Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні запустили реєстр педофілів. Поки він працює в тестовому режимі

До нього вже несли 171 людину

В Україні в тестовому режимі почав працювати реєстр педофілів. Наразі до нього внесли 171 людину, яка була притягнута до відповідальності та відбуває покарання за сексуальні злочини проти неповнолітніх. Про це повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Наповненням реєстру займатиметься Мін’юст разом з органами прокуратури та суду, вивчаючи особові справи засуджених за аналогічні злочини. Це робитимуть, щоб навіть після відбуття покарання інформація про таких засуджених зберігалася в цій базі даних.

«Є багато успішних прикладів, як функціонує реєстр педофілів, і що він дійсно важливий, щоб захистити дітей. Під час створення та запуску реєстру вивчався досвід інших держав: США, Канади, більшості європейських країн, зокрема Норвегії, де функціонує одна з найкращих «в’язничних систем», – повідомила Висоцька.

Реєстр покликаний убезпечити, наприклад, навчальні заклади, лікарні чи інших людей, які працюють з групами дитячих колективів, від того, щоб взяти таку людину на роботу. Також доступ до реєстру матимуть правоохоронці. Користуватися повноцінно таким реєстром можна буде з часом.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.