Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМіжнародна федерація з гандболу змінила правила щодо уніформи спортсменок

На тлі звинувачень у сексизмі

Міжнародна федерація гандболу (IHF) змінила правила уніформи спортсменок на тлі звинувачень у сексизмі. Тепер гандболістки зможуть грати у велосипедних шортах і майках замість бікіні. Про це повідомив The Guardian.

Тепер правила IHF передбачають, що «спортсменки повинні носити короткі шорти», а чоловіки досі можуть носити звичайні шорти довжиною до 10 см вище коліна, які «не занадто мішкуваті». Наразі до жінок досі є вимога носити уніформу, яка «прилягає», відповідного правила для чоловіків немає.

«Я сподіваюся, що це початок кінця сексизму й об’єктивації жінок і дівчат у спорті. І що в майбутньому вони зможуть вільно займатися спортом, не боячись проблем із одягом та сексуальних домагань», – поділилася австралійська активістка Таліта Стоун.

Минулого місяця міністри спорту п’яти європейських країн, а саме: Данії, Норвегії, Швеції, Ісландії та Фінляндії – написали спільний лист до IHF із закликом оновити правила уніформи «не лише для того, щоб пристосуватися до нинішніх спортсменок, але й для підтримки та заохочення всіх спортсменів незалежно від їхнього гендера чи походження продовжувати займатися спортом».

Нагадаємо: у липні під час матчу на чемпіонаті Європи з пляжного гандболу норвезькі спортсменки вийшли в шортах, а не бікіні, щоб виступити проти сексуалізації в спорті. Команду оштрафували на 1500 євро за порушення правил. Тоді Асоціації жіночого спорту з усього світу закликали президентів федерацій з гандболу піти у відставку через «відвертий сексизм», а співачка Pink підтримала спорстменок і запропонувала сплатити штраф.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.