Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниШвейцарія легалізує одностатеві шлюби з 2022 року

За референдумом громадської організації «Шлюби для всіх»

Уряд Швейцарії ухвалив рішення про легалізацію одностатевих шлюбів. Представники ЛГБТ зможуть зареєструвати свій шлюб уже з 1 липня 2022 року, повідомляє Reuters.

У межах двоетапного процесу статус одностатевих пар, які одружилися за кордоном, визнаватимуть уже з початку січня. Зареєструвати шлюб у Швейцарії зможуть з 1 липня 2022-го, тобто через пів року після ухвалення закону. В уряді додали, що підготовка до весілля може бути подана до цієї дати. Після цієї дати більше не буде дозволено зареєстроване партнерство.

Законопроєкт реалізує рішення вересневого референдуму, на якому майже дві третини населення проголосували «за». Його ініціювала громадська організація «Шлюби для всіх» (Marriage for All). Там зазначають, що в перший рік дії нового закону ним скористаються декілька сотень людей.

«Ми справді задоволені результатами референдуму й тим, що вони були узаконені. Ми боремося за рівність шлюбів уже 30 років, і цей референдум став історичним моментом», – заявила Марія фон Кенел, співголова «Шлюби для всіх».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.