Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДжоан Роулінг може не з’явитися в спецепізоді «Гаррі Поттера» через звинувачення у трансфобії – ЗМІ

Раніше письменницю обурило формулювання «люди, що менструють»

Джоан Роулінг може не взяти участь у спецепізоді «Гаррі Поттера», який випустять на честь 20-ї річниці першої стрічки. Причиною може слугувати критика в бік письменниці після її твітів, які назвали трансфобними. Про це пише The Hollywood Reporter.

Відомо, що у возз’єднанні з’являться виконавці головних ролей, як-от: Деніел Редкліфф, Емма Вотсон і ще більше 15 акторів. Роулінг не згадують у тизері епізоду. Офіційно HBO Max не коментував ситуацію.

«Гаррі Поттер» залишається улюбленою франшизою, але Роулінг викликала негативну реакцію трансспільноти, заявивши, що транслюдей слід визначати за їхньою біологічною статтю», – зазначають у виданні.

Імовірно, Роулінг може з’явитися лише в архівних кадрах, які покажуть в епізоді. За словами внутрішніх джерел, у випуску також відтворять низку найвідоміших сцен із франшизи.

Ситуація довкола ставлення Роулінг до трансгендерів почалася ще в червні минулого року після того, як письменницю обурило формулювання «люди, що менструють» у твітері. Тоді її звинуватили в трансофобії й нетерпимості, а громадськість і шанувальники почали масово критикувати авторку. Едді Редмейн, Емма Вотсон і Деніел Редкліфф заявили, що не погоджуються із думкою Роулінг.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.