Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНаскільки рівні права у чоловіків і жінок, які працюють в МЗС

У міністерстві провели гендерний аудит

Міністерство закордонних справ України разом з ООН Жінки й Посольством Швеції в Україні провели гендерний аудит і повідомили, наскільки у чоловіків і жінок, які працюють в органах дипломатичної служби, рівні права.

Про наявність гендерних бар'єрів повідомили 39% жінок старше 40 років та 25% молодше 40 років. Серед чоловіків про гендерні бар'єри не згадав ніхто. У той же час 90% жінок і 71% чоловіків переконані, що гендерна політика є важливим елементом дипломатичної служби. Лише 38% жінок вважають, що вони мають рівні з чоловіками можливості кар'єрного розвитку.

«Чоловіки та жінки на дипломатичній службі повинні мати рівні права та можливості. Це один з моїх пріоритетів як міністра і частина мого курсу на дипломатію рівних можливостей», – сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він також додав, що що аудит дає можливість точно визначити, де саме міністерству потрібно докласти більше зусиль.

Аудит забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків вирішили провести після того, як МЗС приєдналося до міжнародного руху солідарності за гендерну рівність HeForShe у вересні 2018 року.

Обкладинка: Rawpixel

Фото: UN Women Ukraine

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.