Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Раді зареєстрували проєкт, що передбачає штрафи за «пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму»

Автори проєкту – депутати від «Слуги народу» та групи «Партія «За майбутнє»

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонує доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею – «Пропаганда педофілії, гомосексуалізму та трансгендеризму». За таку діяльність передбачені штрафи від 17 тисяч гривень.

Текст законопроєкту (№6327) опублікували на сайті парламенту. Його авторами є депутати від «Слуги народу» та групи «Партія «За майбутнє», повідомляє «Уніан».

Автори законопроєкту вказують, що під «пропагандою педофілії» слід розуміти:

  • публічне визнання педофілії одним із варіантів норми;
  • публічне заперечення наявності негативних наслідків для дітей, які постраждали від педофілії, або визнання, що за наявності добровільної згоди дитини педофілія не є шкідливою;
  • виготовлення, розповсюдження, демонстрація фільмів чи інших відеоматеріалів (зокрема, мультфільмів), що містять стосунки сексуального характеру між повнолітньою особою й особою, що не досягла 16-річного віку.

Згідно з проєктом під «пропагандою гомосексуалізму» слід розуміти:

  • виготовлення та/або поширення, а також публічне використання продукції, що містить ЛГБТ-символіку;
  • публічну демонстрацію стосунків сексуального характеру між особами однієї статі або виготовлення, розповсюдження, демонстрацію фільмів чи інших відеоматеріалів (зокрема, мультфільмів), що містять стосунки сексуального характеру між особами однієї статі.

«Трансгендеризм» пояснюють як «самоідентифікацію особи не відповідно до її біологічної статі». Його пропагандою, зокрема, вважають рекламу гормональної терапії чи хірургічної операції зі зміни статі або заклики до використання такої продукції чи послуг.

Стаття передбачає штраф в розмірі 17 тисяч гривень для фізичних осіб і 51 тисяча гривень для юридичних осіб. За повторне вчинення: штрафи 51 тисяча гривень для фізичних осіб і 85 тисяч гривень для юридичних осіб. Для посадових осіб штраф становить 85 тисяч гривень.

Окрім цього, депутати зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо недопущення витрачання бюджетних коштів на «пропаганду педофілії, гомосексуалізму та трансгендеризму».

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.