Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ уряд Швеції вперше призначили трансжінку

На пост міністерки вищої освіти та наук

Перша прем’єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон обрала трансжінку Ліну Аксельссон Кілблом на пост міністерки вищої освіти та наук. Повний список нового уряду опублікували на вебсайті.

Аксельссон Кілблом також стала першою трансособою в уряді Швеції. Новій міністерці 51 рік, у минулому вона працювала директоркою школи й показала себе як відкриту до змін керівницю.

«Я беру з собою переконання, що кожна дитина може досягти успіху в школі», – поділилася міністерка після оголошення списку уряду.

У 2015 році Аксельссон Кілблом випустила книгу Will You Like Me Now? («Чи подобатимуся я тобі зараз?»), де розповіла про зміну статі. У 2018-му міністерка дала інтерв’ю журналу Icakuriren, де поділилася, як рано зрозуміла, що народилася не в тому тілі, і думала, що лише вона опинилася в такій ситуації через недостатнє висвітлення подібних історій.

«Це був дівочий голос. Мені, мабуть, було не більше трьох років, коли зрозуміла, що я помилилася. У мене є фотографії з дитинства, де я стою гола на маминих високих підборах і рожевому бюстгальтері», – розповідала міністерка.

Фото: skolvärlden.se

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.