Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУряд Нової Зеландії введе заборону на продаж сигарет для всіх майбутніх поколінь

У межах плану з боротьби з курінням

Влада Нової Зеландії планує заборонити продаж сигарет і тютюнових виробів для всіх, хто народився після 2008 року. Про це пише Reuters.

Відповідний законопроєкт планують реалізувати у 2022 році. Якщо його затвердять, діти, яким буде 14 років на момент набуття чинності закону, ніколи не зможуть легально купити сигарети або тютюнові вироби.

«Ми хочемо бути впевнені, що молоді люди ніколи не почнуть курити, тому ми оголосимо злочином продаж або постачання курильних тютюнових виробів новим поколінням молоді», – заявила заступниця голови МОЗ країни Айша Верралл.

Цей крок є частиною масштабної боротьби з курінням, оголошеної міністерством охорони здоров’я Нової Зеландії. Місцеві лікарі й інші експерти в галузі країні заявили, що вітають «провідні світові реформи».

Однак деякі виявили занепокоєння, що цей крок може створити чорний ринок тютюну. В офіційній заяві міністерства охорони здоров’я визнали ризики, зазначаючи, що «митниці знадобиться більше ресурсів для забезпечення контролю на кордоні».

Розповісти друзям
2 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.