Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКомпанія Alibaba звільнила співпробітницю, яка звинуватила колегу у зґвалтуванні

Постраждала розповіла, що компанія не займається розслідуванням справи

Найбільша китайська компанія з електронної комерції Alibaba звільнила жінку, яка розповіла про сексуальне насильство з боку колеги. У листі про звільнення вказали, що постраждала «поширювала неправду, яка завдала шкоди репутації компанії».

Жінка оприлюднила свої звинувачення ще в серпні. Тоді вона опублікувала звернення на 11 сторінок, зазначивши, що Alibaba не відреагували на справу. За її словами, інцидент відбувся під час відрядження: колега зґвалтував її в готельному номері, коли жінка була без свідомості через сп’яніння. Постраждала розповіла, що отримала відео з камер спостереження, на яких видно, що колега 4 рази заходив до її номеру протягом вечора.

Повернувшись в офіс, жінка повідомила про інцидент у відділ кадрів Alibaba й вище керівництво та попросила звільнити співробітника. За її словами, спочатку там погодилися на запит, однак не вжили подальших дій. Зрештою колегу, який вчинив сексуальне насильство, звільнили, але кримінальну справу проти нього закрили. Вважається, що він досі перебуває під слідством.

BBC пишуть, що випадок підкреслив утиски, з якими стикаються жінки на робочому місці в Китаї.

Співробітниця розповіла газеті Dahe Daily, що її звільнили наприкінці листопада. Видання опублікувало копію заяви компанії.

У листів Alibaba вказано, що постраждала поширила неправдиву інформацію про напад і те, що компанія не займається справою. У ньому додали, що це «викликало сильну соціальну занепокоєність і погано вплинуло на компанію».

«Я не припустилася жодної помилки, я точно не погоджуюся з таким результатом і в майбутньому буду використовувати законні засоби для захисту своїх прав та інтересів», – ідеться в заяві жінки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.