Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниШотландія виправдає жінок, яких стратили за підозру в чаклунстві 300 років тому

У період полювань на відьом у країні стратили дві треті засуджених

Влада Шотландії виправдає людей, засуджених згідно із законом про чаклунство. Як повідомляє The Sunday Times, законопроєкт передбачає офіційні вибачення від імені уряду та встановлення пам’ятника.

Після дворічної кампанії угруповання «Відьми Шотландії» заручилося підтримкою влади. Рішення повторює дії штату Массачусетс у США, який у 2001 році проголосив невинними постраждалих судового процесу над відьмами в Салемі.

Щодо Шотландії між 1563 роком, коли був ухвалений закон про відьом, і 1736 роком, коли його остаточно скасували, у країні відбулися 5 «великих шотландських полювань на відьом», а також низка загальнонаціональних судових процесів. Загалом з 16 по 18 століття вирок одержали 3837 осіб, 84% з яких жінки. Дві треті з них були страчені та спалені.

Клер Мітчелл, яка очолює угруповання «Відьми Шотландії», заявила, що просить офіційного вибачення та встановлення національного пам’ятника переважно жінкам, які постраждали від полювань на відьом.

«У період між 16 і 18 століттям у Шотландії стратили вп’ятеро більше людей, ніж в інших країнах Європи, переважна більшість з яких були жінки. Для порівняння в Салемі звинуватили 300 осіб, 19 людей стратили. Страчені не були винними, тому їх слід виправдати», – заявила Мітчелл.

Фото: RawPixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.