Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМінкульт відреагував на «карикатурний образ» українки в серіалі «Емілі в Парижі»

Міністерство направить текст позиції до Netflix

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відреагував на «карикатурний образ» українки в серіалі «Емілі в Парижі» від Netflix.

Другий сезон популярного шоу з Лілі Колінз вийшов 22 грудня. У четвертій серії героїня Емілі знайомиться на курсах з французької з українкою на ім’я Петра, яка приїхала до Парижа з Києва. Далі за сюжетом дівчата вирушають на прогулянку й заходять у люксовий бутік. Тоді Петра виносить речі з магазину, не заплативши за них. Емілі просить Петру повернути речі, на що вона відповіла українською: «Ти шо здуріла? Я не можу такого зробити, мене ж за це депортують».

Після прем’єри серій українці почали критикувати шоу. Зокрема, Олександр Ткаченко зазначив, що в серіалі показали «карикатурний образ українки, який є неприйнятним».

«На додаток з популяризацією нашої культури європейці й американці мали чути про наших митців і не тільки. Але цього, напевно, замало. І доведеться продовжувати боротися зі стереотипами [...] Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, боятися депортації? Так не має бути. Направлю текст нашої позиції «Нетфліксу», – написав Ткаченко.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.